Nikola milina

Glavni ravnatelj policije: Uskokovom akcijom obuhvaćeno šest osoba

10.09.2021 u 12:09

Bionic
Reading

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je u petak da je sklopu velike Uskokove akcije na međimurskom području obuhvaćeno šest osoba zbog koruptivnih kaznenih djela ne preciziravši radi li se među njima i o županu Matiji Posavcu.

"Obuhvaćeno je šest osoba", kratko je rekao Milina novinarima upitan je li u Uskokovoj akciji na području Međimurske županije uhićen župan Matija Posavec.

Milina je pojasnio da se radi se o koruptivnim kaznenim djelima u nadležnosti Uskoka. Policija u koordinaciji s Uskokom sada provodi potrebne dokazne radnje, dodao je .

Istaknuo je da policija u borbi protiv korupcije ulaže velike napore te su u prvih osam mjeseci ove godine ukupno prijavili 682 koruptivna kaznena djela, što je više od 80 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Milina je nazočio konferenciji za medije povodom obilježavanja 30. obljetnice Bitke za Vukovar.

Međimurski župan Matija Posavec uhićen je, prema neslužbenim podacima, zbog primanja mita u akciji kojom je obuhvaćeno šest osoba, među kojima je i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač, nekadašnji gradonačelnik Čakovca.

Osumnjičenima se, kako se doznaje, na teret među ostalim stavlja primanje i davanje mita, trgovanje utjecajem te zlouporaba položaja i ovlasti.