PRIJAVE U PRIPREMI

Glavni ravnatelj policije: Napadač na Petrača otprije poznat policiji

14.10.2019 u 13:59

Bionic
Reading

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u ponedjeljak da je muškarac kojega se dovodi u vezu s napadom na Hrvoja Petrača ispred hotela Esplanade otprije poznat policiji i dodao da se provodi istraživanje, nakon čega će policija podnijeti odgovarajuće prijave

"Radi se o osobama koje su poznate policiji, policija je odmah po dojavi reagirala i provodi sve mjere i radnje koje su u našoj nadležnosti. Sada se radi istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti događaja", kazao je Milina novinarima nakon svečanog postrojavanja pripadnika 15. naraštaja polaznika srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Najavio je da će policija i u ovom slučaju podnijeti odgovarajuće prijave. Upitan za motiv napada, Milina je odgovorio kako bi bilo neozbiljno odmah reći o čemu se radi dok traju razgovori i istraživanje.

Na novinarski upit hoće li policija pokretati prekršajnu prijavu protiv Petrača zbog nepropisnog parkiranja ispred hotela gdje je napadnut, Milina je rekao da će kolege iz zagrebačke policijske uprave sveobuhvatno provjeriti sve okolnosti tog događaja i ako bude bilo kakvih kažnjivih ponašanja prekršajne ili kaznene problematike, to će i procesuirati.

Poduzetnik Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji, napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, a u medijima se spekulira da je napadač 29-godišnji Vjeko Sliško, sin Marka Sliška, ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2002.

PUZ je na svojim stranicama potvrdio kako je muškarac rođen 1989. godine u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti izjavila je da se radi o sukobu dvojice muškaraca koji je rezultirao teškim ozljeđivanjem 64-godišnjaka, a ne o planiranom obračunu.

U policiji nisu htjeli otkriti jesu li točni medijski napisi da je napadač Vjeko Sliško.

Glavnog ravnatelja policije novinari su upitali i može li šesnaestogodišnja žrtva iz Zadra koju su sedmorica mladića višestruko silovali očekivati zaštitu policije, s obzirom da su svi pušteni da se brane sa slobode, Milina je rekao da zaštitu mogu očekivati ne samo žrtva iz Zadra, nego sve žrtve u Hrvatskoj.

"Svi građani moraju imati zaštitu policije. U ovom slučaju policija je procesuirala počinitelje, no naš rad ne prestaje samim podnošenjem prijave. Ukoliko se pojave bilo kakve okolnosti ili daljnje ugroze ili kažnjiva ponašanja, to je naša obaveza, policija po službenoj dužnosti mora poduzimati radnje radi zaštite žrtve", kazao je Milina.