KAŽNJEN NIKOLA MILINA

Glavni ravnatelj policije kao dužnosnik uz plaću uzimao i naknade za obične policajce

08.12.2023 u 23:51

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je ravnatelja policije Nikolu Milinu zbog primanja naknada na koje nije imao pravo. Utvrđen je sukob interesa, odnosno kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa te je Milini izrečeno 600 eura novčane kazne i opomena. Dvije kazne dobio je jer od lani vrijedi novi zakon, javlja N1

U pitanju je odluka Povjerenstva o prijavi Sindikata policijskih službenika od prije nekoliko godina. Sindikat je tada prijavio glavnog ravnatelja zbog primanja naknada iz kolektivnog ugovora za policijske službenike, što, budući da je istovremeno i državni dužnosnik ne smije. Iako su i mediji u više navrata nakon ove prijave pitali MUP što planira poduzeti oko Milininih primanja, iz odgovora se dalo zaključiti da im ne pada na pamet ništa mijenjati, piše novinarka Ana Raić za N1.

Sindikat je upozorio da Milina kao državni dužnosnik nema pravo na određene pogodnosti iz kolektivnog ugovora poput božićnice ili regresa, no kao policijski službenik to pravo ima. Zbog korištenja pogodnosti oba zakona, Sindikat policijskih službenika prijavio je Milinu i USKOK-u. 

Navedenu cifru Povjerenstvo u konačnici nije dokazalo, ali je utvrdilo da je Milina punih sedam godina nezakonito primao božićnice, darove za djecu i regres. Lani je dobio i jubilarnu nagradu. Ukupno je nezakonito dobio gotovo 3.300 eura. Cifru od pola milijuna kuna koju je spominjao sindikat, a riječ je osim naknada i o visokoj ravnateljskoj plaći, Povjerenstvo nije dokazalo.

Više o ovom slučaju možete pročitati ovdje.