susret u zagrebu

Glavni državni odvjetnici Hrvatske i Rusije razgovarali o jačanju suradnje

19.10.2018 u 11:53

Bionic
Reading

Hrvatski glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i glavni tužitelj Ruske Federacije Yuri Y. Chaika razgovarali su u Zagrebu o jačanju borbe protiv kriminala i zaštiti prava i sloboda čovjeka, a razmijenili su iskustva o korištenju informatičkih tehnologija primjenu Uredbe Vijeća EU u vezi s osnivanjem Ureda europskog javnog tužitelja

Glavni tužitelji Hrvatske i Rusije radni sastanak održali su u četvrtak u okviru Programa suradnje između Državnog odvjetništva RH i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije za razdoblje od 2017. do 2019. godine, sukladno prethodno potpisanom Memorandumu o suradnji državnih odvjetništava u cilju jačanja i daljnjeg razvoja njihove suradnje, izvijestilo je u petak DORH na svojim internetskim stranicama.

Na radnom sastanku razgovaralo se o pitanjima koja predstavljaju uzajamni interes u okviru svojih nadležnosti i u skladu sa zakonodavstvom i međunarodnim obvezama svojih država, s ciljem ostvarivanja rezultata na području borbe protiv kriminala i zaštite prava i sloboda čovjeka.

Razmijenjena su i iskustava o korištenju informatičke tehnologije u radu državnih odvjetništava dviju država, kao i normativni okvir buduće međunarodne suradnje vezano za primjenu Uredbe Vijeća EU od 12. listopada 2017. u vezi s osnivanjem Ureda europskog javnog tužitelja.