predsjednički izbori

Glavaš poslao poruku Milanoviću: Ti si moj izbor! Ne očekujem nikakve povlastice

23.11.2019 u 16:07

Bionic
Reading

Branimir Glavaš je komentirao ogradu Zorana Milanovića nakon što mu je Glavaš pružio podršku na ovogodišnjim predsjedničkim izborima

'On je u kampanji i ja to razumijem. Svaki slobodni građanin, optuženik ili osuđenik ima pravo glasovanja. Milanović je moj izbor, očekujem da bude predsjednik svih građana i ne očekujem nikakve povlastice. On je čovjek koji ima svoj stav, sviđalo se to ili ne. Bez obzira ograđivao se on od mene, ima moj glas. Ovo je moj osobni stav, a ne HDSSB-a', izjavio je Glavaš za N1 televiziju.

Podsjećamo kako je predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš danas u Osijeku potpisom podržao predsjedničku kandidaturu SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića te poručio kako to nije približavanje SDP-u i da će članovi HDSSB-a sami odlučiti kome će dati svoju potporu.

Zoran Milanović je pak danas u Sisku izjavio kako će potpise prikupljati još dva dana, a ujedno se ogradio od potpore koju mu je ranije danas, svojim potpisom, u Osijeku dao Branimir Glavaš.

Na Gradskoj tržnici, gdje je smješten njegov izborni stožer za sisačko područje, Milanović se zadržao u razgovoru s većim brojem članova SDP-a i simpatizera, koji su mu svojim potpisima na listi dali potporu. Milanović je, pak, upisivao ma listu njihove podatke.

  • +6
Osijek: Branimir Glavaš svojim potpisom dao podršku Zoranu Milanoviću Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Na pitanje novinara kako komentira potporu Branimira Glavaša, koji se potpisao na listu u Osijeku, odgovorio je da je iznenađen tim činom.

'Želim se ograditi od te podrške jer Glavaš nije moje društvo. Mislim da je to poruka Plenkoviću. Radi se o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine, i sud treba utvrditi pravorijek. Tu je najveći problem, nakon događaja 1991. u Osijeku gdje sud treba reči zadnju riječ, što to traje toliko dugo. To je nešto što ću kao budući predsjednik mijenjati, ako budem mogao, barem riječima i pritiskom. Taj postupak još traje i to nije pravo pravosuđe', rekao je Milanović.

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL