NASTAVLJA PROVOCIRATI

Glavaš oglasom u lokalnim novinama regrutira u Sokolsku gardu

16.10.2015 u 11:48

Bionic
Reading

U Glasu Slavonije osvanuo je jutros neobičan oglas preko cijele stranice. Naime, čitateljima se sa stranica novina ukazao mladić u crnoj uniformi koji poziva na pristupanje HDSSB-ovoj 'Slavonskoj sokolskoj gardi'

U oglasu koji zauzima cijelu stranicu u novinama fotografija je mladića u crnoj vojnoj uniformi i sa zastavom HDSSB-a, a u tekstu piše: 'Pristupi Slavonskoj sokolskoj gardi.' Uz to se navodi adresa internetske stranice SSG-a - www.ssg.hr.

Kada su se u medijima pojavile fotografije postrojavanja 'Slavonske sokolske garde', mnogi u javnosti su bili poprilično zgroženi. Sam Branimir Glavaš pojašnjavao je da se ne radi o stranačkoj vojsci, nego o sportsko-rekreacijskoj sekciji HDSSB-a. No crne uniforme mnoge su podsjetile na neka zlosretna vremena. Postrojavanje garde nije dobro sjelo ni Glavaševom bivšem prijatelju, Vladimiru Šeksu, kojeg je sve podsjetilo na rane 90-e ili na 1941. S druge strane, u HDZ-u i SDP-u izbjegavali su dati komentar.

'Slavonska sokolska garda' u međuvremenu je, osim web stranice, dobila svoju stranicu na Facebooku, na kojoj najavljuje nastavak rada. 'Slavonska sokolska garda ide dalje. Sportske, rekreacijske, svečane, protokolarne i unutarstranačke redarstvene dužnosti su svrha i namjena SSG-a', stoji u posljednjem statusu na njihovom Facebooku.