JAVIO SE GLAVAŠ

'Ma kakva vojska, to je sportsko-rekreacijska sekcija'

07.10.2015 u 14:53

Bionic
Reading

U emisiju Novi dan televizije N1 javio se Branimir Glavaš koji je komentirao osnivanje 'Slavonske sokolske garde', unutarstranačke sekcije HDSSB-a koja neke neodoljivo podsjeća na vojnu formaciju rekavši da se radi o sportsko-rekreacijskoj sekciji

'Čujte, čim se pojavio tekst s tim naslovom, to zvuči senzacionalistički. Ako je tajna, onda se ne bi pojavila u 24 sata. Klasičan tabloid koji diže taj događaj na razinu koja to ne zaslužuje', kazao je Glavaš.

Naglasio je da to vojna postrojba. 'Sada se u stranci osniva sportsko-rekreacijska sekcija koja će biti i redarstvena. Unutarstranačka 'Slavonska sokolska garda' služit će u funkciji sporta i stranke', objasnio je Glavaš za N1.info. Rekao je da ne treba bježati od crne boje jer je ima i specijalna policija.

'U stranci smo vodili raspravu o tome hoće li biti u duginim bojama ili crnim bojama, ali smo se odlučili na crnu jer bi dugine boje slale neke poruke koje bi nam razbile stranku', sarkastičan je Glavaš. Dodao je da crna boja djeluje elegantno i svečano za razliku od duginih boja. 'Nikakve razlike nema između uniforme u duginim bojama i crne boje', naglasio je.


Na upit čemu vojska i protiv koga planira ratovati, Glavaš je odgovorio: 'Protiv nikoga. To je sportsko-rekreacijski klub s namjerom da okuplja mladež u svrhe sporta i da se ne okupljaju po birtijama. Bolje je to nego da piju, alkoholiziraju se i drogiraju.'

Odbacio je mogućnost da njegova garda bude naoružana. 'Neće biti nikakva naoružana garda niti joj je to svrha. Iskazat će se na sportsko-humanitarnom polju, a to ćemo dokazati uskoro', poručio je.

Kazao je i da su spremni da Ministarstvo uprave kaže svoju riječ o gardi, ali uvjerava da su oni ozbiljna politička stranka, a ova sekcija djelovati u skladu sa zakonom. 'Ne bježimo od toga da će biti ovakvih ili onakvih dojmova. Da smo ih obukli u dugine boje izgubili bi veliki broj birača, a mi smo ozbiljna politička stranka', zaključio je Glavaš.