duboka kaljuža

GLAS: Ne postoji volja za promjenama u pravosuđu

23.11.2021 u 12:29

Bionic
Reading

Stranka GLAS upozorila je u utorak kako nema rezultata u reformi pravosuđa jer, kako ističe, ne postoji stvarna volja za kadrovskim reformama u pravosuđu

GLAS je u priopćenju ocijenio da se hrvatsko pravosuđe, iz slučaja u slučaj, ''zakopava u sve dublju kaljužu'', a građani za to vrijeme s pravom gube povjerenje u pravosudni sustav koji je već godinama na najnižim razinama u Europskoj uniji.

Stranka je, ukazujući na nedavno unapređenje sutkinje koja je oslobodila šefa policije koji je spolno zlostavljao policajku, uz obrazloženje da se ''dogodilo samo jednom'', istaknula da takva presuda ne predstavlja ni pravo niti pravdu.

''Ne ulazeći u kriterije Državnog sudbenog vijeća, prilično smo zdravorazumski sigurni da je sutkinja nakon izricanja presude trebala dobiti radnu obavezu dodatnog usavršavanja na kojem bi se upoznala barem s osnovama postupanja sa žrtvama seksualnog nasilja i uznemiravanja'', ocjenjuje GLAS.

Hrvatsko pravosuđe s jedne strane funkcionira na daljinsko upravljanje HDZ-a, a s druge strane kao povlaštena, zatvorena kasta, koja ne odgovara nikome.

''Reforme pravosuđa su svima puna usta i stalno se obećava, ali bez ikakvih rezultata. Sve dok loši i korumpirani budu napredovali, a kvalitetni i pošteni ignorirani i obeshrabrivani, naše će pravosuđe nastaviti istim putem'', stoji u priopćenju.