ZATVOREN ZRAČNI PROSTOR

Gerilci pucaju na američke špijunske letjelice nad Bengazijem

Libijac slavi likvidaciju američkog veleposlanika

Libijac slavi likvidaciju američkog veleposlanika

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Libija je privremeno zatvorila zračni prostor iznad Bengazija zbog toga što islamisti pokušavaju srušiti američke bespilotne letjelice

Prije tri dana u napadu su ubijeni američki veleposlanik i još trojica Amerikanaca. Zatvaranje zračnog prostora potaknulo je nagađanja o tome da SAD šalje specijalne snage i priprema napad na gerilce umiješane u napad na Amerikance.

Libijski dužnosnik kaže da špijunski avioni lete nad gradom, fotografiraju i istražuju lokacije radikalnih gerilaca za koje se vjeruje da su isplanirali i u utorak izveli napad na američki konzulat.

Gerilci na letjelice pucaju protuzrakoplovnim oružjem pa su vlasti morale zatvoriti aerodrom da zaštite putnike.

'Dva američka špijunska aviona noćas su letjela nad Bengazijem, a libijske su vlasti znale za to', rekao je zamjenik ministra unutrašnjih poslova Vanis al-Šarif. 'Bili su vidljivi i našli su se na udaru protuzrakoplovnog oružja naoružanih gerilaca', dodao je. 'Zbog toga su snage sigurnosti u Bengaziju odlučile zatvoriti zračni prostor u Bengaziju. Odluka o dopuštanju bilo kakve operacije na libijskome tlu donijet će se u koordinaciji s kongresom i novom vladom'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi