SINDIKAT ŠOKIRAN

Geneza ne plaća poreze i doprinose za Mirnu

20.05.2014 u 12:14

Bionic
Reading

Tvrtke Mirna iz Rovinja i Geneza za krizni menadžment, koja upravlja Mirnom, nisu uplatile ove godine ni lipe poreza i doprinosa za radnike Mirne, utvrđeno je na sastanku u Ministarstvu rada na kojem su, uz ministra rada Miranda Mrsića, sudjelovali predstavnici sindikata PPDIV-a, Mirne i Porezne uprave

U Sindikatu zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske šokirani su činjenicom da država zna za tu situaciju i ne poduzima ništa.

'Svi oni upoznati su s tim da u Mirni, kojom upravlja Geneza, ove godine uopće ne uplaćuju doprinose i poreze državi te se nadam da će se sankcionirati takvo teško kršenje zakona', ističe Šimo Orešković, pr

Geneza: Sve obveze su plaćene

Iz Geneze tvrde da su sve porezne obveze plaćene, ali da Porezna uprava nije proknjižila plaćanje. 'Geneza je posudila novce Mirni Rovinj za plaćanje poreza i doprinosa na plaće radnika. Potpisana je asignacija između Geneza i Mirne na iznos od 5,4 milijuna kuna. Taj novac Geneza potražuje od porezne uprave na ime povrata PDV-a', stoji u propćenju, uz najavu kaznene prijave protiv Oreškovića.

edsjednik Sindikata PPDIV.

Ministar Mrsić obećao je rješavanje ove situacije, pri čemu sindikat posebice želi da se utvrdi Priroda poslovne suradnje Mirne i Geneze budući da upravljanje te tvrtke Mirnom očigledno nije u okviru poslovnih uzusa i zakonitog poslovanja.

'Bojim se kako bi isto moglo snaći radnike Purisa u stečaju. Tamo je nepotpuni Odbor Vjerovnika (bez najvećeg vjerovnika Hypo Alpe‐Adria Banka) na čudan način odabrao baš tu Genezu da zakupi Puris, iako postoji kontra ponuda firme Valipile koja je partner Purisu godinu dana i nudi zajednički razvoj, čak i kupnju Purisa', upozorava Orešković.