REAKCIJE ODVJETNIKA

Generali oko 15 sati odlaze iz Haaga

16.11.2012 u 10:26

Bionic
Reading

Odvjetnik generala Mladena Markača, Goran Mikuličić, potvrdio je za HTV da će generali nakon oslobađajuće presude otići u pritvorsku jedinicu po svoje stvari i da bi trebali biti pušteni oko 15 sati te će navodno zrakoplovom Vlade doletjeti u Hrvatsku

Mikuličić nije mogao sakriti zadovoljstvo drugostupanjskom presudom: 'Postigli smo ono što smo željeli, a našim klijentima smo pružili uslugu koju su očekivali. To je i meni osobno velika satisfakcija', rekao je Mikuličić.

Zadovoljan je jer je Haški sud pokazao da ima hrabrosti donijeti odluku koja je pravno motivirana, bez implikacije politike. Uz to je presuda značajna za međunarodno ratno pravo.

'Nada je bila lagano sakrivena, jer smo do sada vidjeli da je bilo previše odluka koje su bile motivirane drugim razlozima', zaključio je Mikuličić, koji se s generalima danas poslijepodne vraća u Hrvatsku.

Luka Mišetić, odvjetnik Ante Gotovine, rekao je pak da je pravda danas zadovoljena. 'Ovo je pravda i ne mogu opisati svoj osjećaj. Gotovina se trenutno sprema za povratak', rekao je Mišetić za HTV.

Rekao je da ga kritike nakon prvostupanjske presude nisu dirnule jer je znao da dobro rade svoj posao, što je žalbeno vijeće danas i dokazalo.