POLUGODIŠNJI REZULTATI

Genera osjetno povećala dobit

15.07.2014 u 16:12

Bionic
Reading

Genera Grupa u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit 3,1 milijun kuna što je 1,4 milijuna više nego u istom razdoblju lani, podaci su iz danas objavljenog konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke koja se bavi proizvodnjom veterinarskih i medicinskih proizvoda

Neto dobit nakon manjinskog interesa u društvu Genera lijekovi iznosi 4,9 milijuna kuna. Operativna dobit, pak, dosegnula je 5,2 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 3,4 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani poslovni prihodi Genera Grupe u prvom su polugodištu ove godine porasli su za 10 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje i iznose 105,4 milijuna kuna. Rast bilježe i ukupni poslovni rashodi, za 8,4 posto, na 100,2 milijuna kuna.

U prvom polugodištu grupa je uvećala prodaju za 12 posto na 103,7 milijuna kuna. Na domaćem tržištu pritom je ostvareno 51,7 milijuna kuna prihoda od prodaje što je porast od 15 posto u odnosu na prethodnu godinu. To povećanje u korelaciji je sa 16 novih proizvoda lansiranih tijekom izvještajnog razdoblja, navode iz tvrtke.

Prodaja na izvoznim tržištima dosegnula je 52 milijuna kuna, što je rast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveći porast ostvaren je na tržištima Njemačke, Bosne i Hercegovine i Irana te su otvorena dva nova tržišta Mađarske i Grčke.

Danas je održana i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora (NO) Genere na kojoj je među ostalim jednoglasno odlučeno da se dosadašnji predsjednik NO Ivan Majdak i dosadašnja zamjenica Zrinka Vuković Berić izaberu i za novo mandatno razdoblje, od 29. srpnja ove godine do 29. srpnja 2015.

Ujedno, NO je jednoglasno prihvatio financijska izvješća za prvo polugodište.