RAŠČISTIO S POLITIKOM

Gdje je nestao i što radi bivši saborski 'dijamant'

02.12.2016 u 06:52

Bionic
Reading

Povukao se iz političkog i javnog života, posvetio se struci i promijenio grad. Tako bi se najkraće moglo sažeti gdje je i što radi nekadašnji osječko-baranjski župan, a potom osječki gradonačelnik i na koncu saborski zastupnik iz redova HDSSB-a Krešimir Bubalo, kojega je svojedobno stranački utemeljitelj Branimir Glavaš u jednoj reakciji na novinske napise opisao kao 'dijamant koji se uspješno politički brusi'

Krešimir Bubalo već tri mjeseca živi i radi u Zagrebu kao direktor strateškog razvoja i unapređenja procesa u Pevecu. S politikom je raščistio. Bavi se strukom s kojom je bio povezan i dok je obnašao političke funkcije, a u koje je uplovio iz bankarskog sektora

'Često mi je tada predsjednik gradskog vijeća znao reći: E, ti, bankaru jedan. I u Saboru sam se uključivao u rasprave vezane za stručnu tematiku i poslovni svijet, nikada nisam ulazio u neki prostor koji mi je stran', govori sada Bubalo s vremenskim odmakom.

Nestao nakon raspuštanja sedmog saziva Sabora

S političke scene izgubio se raspuštanjem sedmog saziva Hrvatskog sabora, krajem prošle godine, a u čije je klupe sjeo nakon lokalnih izbora 2013. kada je u drugom izbornom krugu izgubio od aktualnog osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, nestranačkog kandidata SDP-a, HNS-a i HSU-a. Bubalo je te jeseni iz Sabornice izgurao svojeg stranačkog kolegu Zorana Vinkovića, gradonačelnika Đakova koji ga je do tada ondje mijenjao. Pojedini mediji su tada pisali kako Bubalovu zamjenu osobe bliske Vinkoviću smatraju nepravednom jer je svojim 'istupima u Saboru zaslužio da ondje i ostane' te da mu izborni rezultati u Đakovu 'daju prednost pred Bubalom'.


'O politici ne mogu ništa komentirati jer imam ugovor s kompanijom. Bavim se strukom, a ne politikom', kratko odgovara Bubalo i na upit kojoj se od sukobljenih strana u HDSSB-u priklanja.

Taj dio priče, dodaje, na neki je način zaključio, ali za one koji ga poznaju, reći će, to je sve očekivano.

Politiku nije doživljavao kao nešto od čega će živjeti

'Nikada nisam politiku doživljavao kao nešto od čega ću živjeti i po tome se razlikujem od puno ljudi. Politiku sam doživljavao kao želju da čovjek nešto promijeni i mislim da sam svoju kilometražu istrčao dobro te da ima dosta projekata koje smo pokrenuli u gradu i županiji. Mislim da sam konstruktivno raspravljao i u Saboru. Znači, dao sam svoj doprinos, koliko je to bilo moguće i u vremenu u kojem sam to bio kao i u stvaranju regionalnog projekta koji mislim da je bio potreban Slavoniji i Baranji. No na neke stvari čovjek može utjecati, a na neke ne', govori Bubalo.

Broj telefona mu je ostao isti, dodaje, nikoga iz njega nije izbrisao i svima je jednako dostupan kao i prije. Pred njim je na novoj funkciji puno posla i izazova zbog čega je često na poslovnim putovanjima u inozemstvu, ali gleda svaki vikend doći u Osijek gdje mu je i dalje obitelj.