KOMADINA ODGOVORIO

'Gadarije mi podmeću slinavci oko Milanovića'

28.06.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Nakon što je u Globusu jučer objavljeno da bivši primorsko-goranski župan i bivši SDP-ov ministar Zlatko Komadina želi postati predsjednik Sabora i zamijeniti na tom mjestu bolesnog Borisa Šprema, sam Komadina opovrgnuo je takve insinuacije, za koje smatra da mu podmeću pojedini ljudi u SDP-u

'Nisam lešinar i nikada to nisam ni bio niti bih gradio ikakvu političku karijeru na nečijoj nesreći i bolesti. Želim poručiti kolegama u stranci koji su plasirali ovakve gadarije, da ako mi imaju što poručiti, neka mi to kažu u lice ili se potpišu kao izvor informacija. Po mom sudu radi se o moguće nekim kolegama slinavcima oko kolege Zorana Milanovića koji misle da mu se tako dodvoravaju i čine mu uslugu. Ili o kolegama koji nemaju petlje reći što ih muči pa koriste mene kao sredstvo za unutarstranačke obračune', prokomentirao je Komadina saborskim novinarima napise da želi biti predsjednik Sabora i zamijeniti Borisa Šprema koji je spriječen jer je bolestan.

Komadina je samom Špremu, ali i Josipu Leki koji je izabran kao njegova zamjena, poželio sve najbolje.

'Želim izraziti podršku kolegi Borisu Špremu i njegovoj obitelji. Sada mu treba mir i želim mu brz oporavak i povratak na dužnost predsjednika Sabora koju je korektno i kvalitetno obavljao', kazao je Komadina, dodavši kako je tajming objave tekstova poput onog u Globusu prije svega nekorektan prema Špremu.

Upitan tko su točno slinavci oko Milanovića, Komadina je kazao da ne bi govorio o imenu i prezimenu jer bi se spustio na razinu tih kolega. 'Zadnjih nekoliko godina je bilo takvih napisa o meni, i to baš u tom tjedniku. To je previše koincidencija da bi bilo slučajno', rekao je Komadina, prokomentiravši da 'u svakom žitu ima kukolja, pa tako i u SDP-u'.

Kazao je da ne zna zašto bi mu netko podmetao takve stvari, osim zbog toga 'što im smeta što uvijek kaže svoj stav.'
Novinare je zanimalo može li se onda iz njegovih riječi zaključiti da ga Milanović ne voli. 'Morate to njega pitati. Teško da možemo govoriti o ljubavi između dva muškarca u ovom trenutku. Mislim da se radi o tome da imamo povjerenje i da smo u istoj politici', rekao je Komadina