OSVETA ZA NATO

Gadafi zaprijetio samoubilačkim napadima po Europi

09.07.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Rekao sam vam - oko za oko, zub za zub. No dat ćemo im priliku da dođu pameti, rekao je Gadafi na audio snimci koja je emitirana na libijskoj televiziji

Libijski vođa Moamer Gadafi zaprijetio je da će poslati stotine Libijaca da izvode samoubilačke napade u Europi, zbog, kako kaže, iz osvete za kampanju koju NATO vodi protiv njega.

- Stotine Libijaca bit će mučenici u Europi. Rekao sam vam - oko za oko, zub za zub. No dat ćemo im priliku da dođu pameti, rekao je Gadafi na audio snimci koja je emitirana na libijskoj televiziji, prenose strani mediji.

Gadafi je istaknuo da njegov režim neće pasti te pozvao NATO da prekine zračne napade na njegove snage i ostavi Libijce da sami riješe svoje probleme.

- Naš jedini izbor je otpor. Mi smo ovdje kod kuće i ne plašimo se ratne mašinerije, dodao je diktator koji i nakon više od 40 godina vladavine odbija sići s vlasti.

U petak se na Zelenom trgu u Tripoliju, u znak podrške Gadafiju, okupilo desetak tisuća pristaša.

Prije dva tjedna Međunarodni kazneni sud izdao je međunarodnu tjeralicu za Gadafijem zbog zločina protiv čovječnosti. Tjeralice su izdane i za Gadafijevim sinom Saifom al-Islamom te šefom obavještajne službe Abdullahom al-Sanussijem.