suprotni tabor

Špika prozvao Gabričevića za izdaju umirovljenika u Zagrebu

22.04.2021 u 16:47

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika u četvrtak je ponovno prozvao predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselka Gabričevića za izdaju umirovljenika radi vlastitih interesa i koalicije s HDZ-om u Zagrebu

Koalicija HSU-a s HDZ-om na lokalnim izborima u Zagrebu znači novu veliku podjelu na umirovljeničkoj političkoj sceni, ustvrdio je Špika na konferenciji za novinare komentirajući koaliciju HSU-a s HDZ-om i HSLS-om.

Zbog nezadovoljstva tom koalicijom raspušteno je 9 od 17 organizacija HSU-a u Zagrebu, istaknuo je Špika kao kandidat za gradonačelnika suprotnog tabora, platforme "Umirovljenici zajedno" koja okuplja više umirovljeničkih udruga i stranaka.

Članove raspuštenih organizacija HSU-a pozvao je da se priključe platformi Umirovljenici zajedno na lokalnim izborima u Zagrebu te poručio da su im spremni ponuditi mjesta na izbornim listama.

Predsjednika HSU-a, umirovljenog generala HV-a Veselka Gabričevića optužio je za izdaju i prodaju "umirovljeničke vojske" te poručio da u ovom trenutku jedino blok Umirovljenici zajedno zastupa interese 210.000 umirovljenika u Zagrebu.

U razgovoru za Hinu objasnio je kako nagađa da je HSU dobio "određena obećanja" na gradskoj razini, a Gabričević obećanja za buduće parlamentarne izbore te predvidio nestajanje HSU-a s političke scene.

Razočaran je što su, kaže, druge umirovljeničke opcije dale potporu Grabričeviću na unutarstranačkim izborima, a on ih je sada iznevjerio i okrenuo se HDZ-u.

"Vjerovali smo mu kao generalu Hrvatske vojske da će povesti ujedinjenje umirovljeničkih opcija", rekao je Špika.

Podsjetio je da su slične probleme imali i s prethodnim predsjednikom HSU-a Silvanom Hreljom s kojim su potpisali sporazum 2019. "No, nakon što mu je SDP ponudio saborski mandat, on se okrenuo i bez riječi napustio taj koalicijski sporazum", kaže Špika o bivšem predsjedniku HSU-a i saborskom zastupniku Silvanu Hrelji.

"Očekivali smo suradnju s HSU-om jer budućnost ovako razjedinjene umirovljeničke scene neće biti ružičasta", poručuje Špika.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević nije bio dostupan za komentar optužbi Milivoja Špike.