POJAČANJE ZA BALAKOVA

Gabrić se vraća na Poljud: Hajduk je moj klub

21.09.2011 u 17:00

Bionic
Reading

Drago Gabrić vraća se u Hajduk, s kojim će potpisti ugovor na dvije godine i za par bi se dana trebao staviti na raspolaganje treneru bijelih Krasimiru Balakovu

Hajduka i Dragu Gabrića još samo formalno potpisivanje ugovra dijeli od nastavka suradnje. Svi detalji su dogovoreni i Drago bi uskoro trebao ponovno odijenuti bijeli dres. Gabrić se na Poljud vraća kao slobodan igrač, bez odštete, a s Hajdukom će potpisati dvogodišnji ugovor, te će biti plaćen po učinku, po broju odigranih utakmica.

Njegov nekadašnji klub Trabzonspor raskinuo je jednostrano ugovor nakon prometne nesreće na autocesti A1 Kod Biskog 23. svibnja, u kojoj je Drago teško stradao. Turci se nisu pokazali kao veliki klub, no Hajduk je, svom je nekadašnjem igraču ponudio opciju da se nakon oporavka malo po malo vrati nogometu u bijelom dresu.

'Hajduk je moj klub, no ipak su napravili gestu koja se nikada ne zaboravlja', kazao je Gabrić, koji će razlaz s Trabzonsporom riješiti na Fifinoj arbitraži.
'Nisu bili korektni, niti dva mjeseca nakon prometne nesreće jednostrano su raskinuli ugovor i morao sam potražiti zaštitu na ovaj način', pojašnjava Gabrić, koji jedva čeka da se priključi treninzima Hajduka.

'Radio sam individualno, nešto malo sam trenirao i s Orkanom iz Dugoga rata. Spremio sam se, vrijeme da se uključim u rad punom snagom. Ipak sam četiri mjeseca van ozbiljnog nogometa i treba mi vremena da se vratim u formu. Vjerujem u sebe i nadam se kako ću brzo uhvatiti formu i nametnuti se treneru Balakovu.'

Gabrić je prije prometne nesreće, u kojoj je skoro izgubio život, bio standardan reprezentativac. Iza njega je rehabilitacija u Krapinskim toplicama, potom i višemjesečna pauza, no ukoliko uspije vratiti nekadašnju formu, nema sumnje kako će biti i te kakvo pojačanje za Splićane.