DOBRO JE ČINITI DOBRO

Frendove ekipiraj i volontiraj!

09.05.2014 u 16:19

Bionic
Reading

Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) od 19. do 24. svibnja 2014. organizira manifestaciju 'Hrvatska volontira', već četvrtu godinu za redom! Volonterske aktivnosti održat će se diljem Hrvatske, a uključit će velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje

Pod sloganom Frendove ekipiraj i volontiraj! ove godine naglasak manifestacije stavlja se na volontiranje mladih, o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.

Dosad je prijavljeno više od 230 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske, ali još nije kasno - javite se regionalnim volonterskim centrima sa svojim idejama i pridružite se manifestaciji!

Volonterske aktivnosti bit će vrlo različite: uređenje škola, prikupljanje odjeće i igračaka, ekološke akcije čišćenja parkova i infektivnog otpada, volontiranje u pučkim kuhinjama i domovima za nezbrinutu djecu, radionice informatičke pismenosti i tečajevi stranih jezika, kao i prezentacije volonterskih klubova osnovanih u srednjim školama. Prošlogodišnja kampanja okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati – a ove godine želi se zavolontirati još širi krug ljudi!

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ove je godine dao punu podršku aktivnostima Hrvatske mreže volonterskih centara u nastojanjima da nacionalnom kampanjom 'Hrvatska volontira' potakne još više građana, udruga, institucija i tvrtki na drugačiji odnos prema općem dobru i javnom interesu koji treba biti iznad interesa pojedinca.

U slanju ovogodišnje poruke podržavaju nas i donatori projekta 'Pokreni sebe, promijeni svijet' financiranog putem programa IPA 2010 - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija Europske unija te Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade RH.

Za sudjelovanje u aktivnostima u sklopu manifestacije Hrvatska volontira obratite se regionalnim volonterskim centrima (ZG, OS, RI, ST) čije kontakte, uz ostale informacije, možete pronaći ovdje

Sve ljude dobre volje raduje zajednička izgradnja zajednicu koja može i želi više! Pritom su vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, jer volontiranjem doprinose općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavaju ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu!