siniša jembrih

[FOTO/VIDEO] Zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca: Ovo je bio jedan od većih požara u Zagrebu, srećom nitko nije ozlijeđen

04.08.2022 u 09:02

Bionic
Reading

Sinoćnji veliki zagrebački požar planuo je u hali tvrtke Model pakiranje, u kojoj su se zapalili kartonski materijal i palete, a vatra se ubrzo proširila na pogon i ostale dijelove tvrtke. Cjelonoćnom akcijom vatrogasaca požar je ugašen

Zapovjednik JVP-a Grada Zagreba Siniša Jembrih govorio je za Novi dan televizije N1 o požaru koji je izbio na zagrebačkom Žitnjaku.

Rekao je kako je ovo bio jedan od većih požara u Zagrebu. 'Plamen je bio vrlo visok, ali uspjeli smo sačuvati velik dio hale. Nitko nije ozlijeđen i pogoni tvrtke su ostali očuvani.' Dodao je kako je bilo dosta teško raditi. Za vrijeme ovog požara planuo je još jedan manji požar na jednom gospodarskom objektu, kako kaže.

Požar na Žitnjaku Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski / CROPIX

Sada su na terenu, navodi, dvije vatrogasne postaje koje vrše dogašivanje.

U sinoćnjem požaru zahvaćena je površina od oko 70 puta 70 četvornih metara hale s drvenim paletama i kartonskom ambalažom.

Ukupno je cijele noći, sa zamjenama, u intervenciji sudjelovalo čak 54 vozila s 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca Ine i Grada Zagreba) koji su u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.

  • +16
Požar na Žitnjaku Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Osoba, za koju je u medijima objavljeno da je ozlijeđena u požaru, stradala je u prometu u blizini požarišta u padu s bicikla, navode zagrebački vatrogasci u objavi na Facebooku.

Skoro istovremeno imali su nekoliko intervencija zbog manjih požara u objektima, a i jutros gase požar u ugostiteljskom objektu.