snijeg zatvorio ceste

[FOTO/VIDEO] Kaos na cestama: Kamioni ne mogu iz unutrašnjosti prema sjevernom Jadranu; stvaraju se kolone, na kolnicima poledica i odroni

02.12.2020 u 11:57

Bionic
Reading

U Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju ili Istri i obrnuto, izvijestio je HAK u 15.49 sati.

U Sv. Križu kod Tuhlja, zbog odrona zemlje i klizišta promet se odvija naizmjenično uz semafore i privremenu prometnu signalizaciju.

Video: Nel Pavletić/PIXSELL

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Jastrebarsko-Korenica-Gračac-Knin i DC3 Karlovac-Delnice-Kikovica.

Na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba kretanje je usporeno, a kolone su bile kilometarske. Ralice čiste snijeg s dionice Delnice-Oštrovica kod Rijeke.

Ralice čiste dionicu autoceste Delnice - Oštrovica Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Snijeg na autocesti A6 Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg na autocesti A1 Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Karlovačkoj i Zadarskoj županiji.

Video: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

  • +9
Jaka bura i valovi na Rtu Kamenjak Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX
  • +2
Snijeg u Rastokama Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL