hrvatska na nogama!

[FOTO/VIDEO] Slavlje se preselilo na ulice, blokiran i promet, a najluđe je bilo u zagrebačkoj Dubravi!

09.12.2022 u 20:58

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska pobijedila Brazil i ušla u polufinale Svjetskoga nogometnog prvenstva, spontano i iskreno slavlje zaokupilo je ulice hrvatskih gradova, ali i kafiće u kojima se u najvećem broju pratila utakmica.

Ulice Zagreba spontano su se napunile navijačima nakon nogometne pobjede. Građani mašu zastavama, pjevaju navijačke pjesme, a bez sumnje slavlje će se produžiti kasno u noć. Možda je najluđe bilo slavlje u zagrebačkoj Dubravi gdje su navijači doslovce blokirali promet.

Navijači su se penjali i na automobile, pa čak i na kamione, a stao je i tramvajski promet.

  • +35
Slavlje na ulicama hrvatskih gradova Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

U užem centru grada, tisuće ljudi izašli su nakon pobjede proslaviti veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije.

Spontanim zagrljajima, ponekom bakljom, mašući hrvatskim zastavama i navijačkim rekvizitima. Građanima, izgleda, ne smeta lagana kiša i relativna hladnoća.

Slavlje u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Manji broj njih bio je nakon završetka utakmice i na Europskom trgu, gdje se na velikom ekranu i na otvorenom pratio napeti dvoboj Hrvatske i Brazila.

No, slavlje se nakon pobjede prelilo na glavni zagrebački trg, gdje su tisuće navijača uglavnom samostalno, ali i uz pomoć uličnih orkestara, podizati atmosferu, u izostanku nekog većeg službenog navijačkog programa.

Slavlje u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Unatoč hladnom vremenu, jedan mlađi navijač pobjedu je proslavio kupanjem u fontani Manduševec.

U drugim uglovima centra, iz kafića se čuju navijačke pjesme, a građani se uz stihove poput onih "neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta" već pripremaju za nastavak prvenstva.

Pomalo zakrčenim gradskim prometnicama, čuju se zvukovi truba, vijore se zastave, a sve se čini da će se ulazak u polufinale slaviti čitavu noć, kao i u drugim hrvatskim gradovima i mjestima.

Pulski navijači slave pobjedu Hrvatske protiv Brazila i prolaz u polufinale SP-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Šebelić / CROPIX