BITKA ZA ZAGREB

[FOTO] Tomašević predao kandidacijske liste uz više od 20.000 potpisa: 'Ovo su povijesni izbori'

28.04.2021 u 19:34

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo! i ZJN!) predao je u srijedu kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika i njegove zamjenike te listu Zeleno lijeve koalicije za Gradsku skupštinu, istaknuvši da je prikupio 20.236 potpisa birača koji su mu dali podršku.

“Prije svega pozivam građane da izađu na izbore, ovo su povijesni izbori, oni će obilježiti budućnost Zagreba za nekoliko desetljeća”, poručio je Tomašević na Velesajmu te izrazio želju za što većom izlaznošću na lokalnim izborima u Zagrebu.

Uoči predaje kandidacijskih lista Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba, pozvao je građane da osim za njegovu listu za gradonačelnika Zagreba i zamjenike Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta, na izborima daju i podršku listi Zeleno-lijeve koalicije (platforme Možemo! i Zagreb je naš!, Nova ljevica, Orah i Za grad).

  • +9
Tomašević predao kandidacijske liste Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

“Moramo imati i stabilnu većinu u Gradskoj skupštini, da bismo mogli ostvariti sve bitne promjene koje smo obećali u našem programu”, kazao je dodavši da će kandidati s liste biti uskoro predstavljeni. Zajedno s kandidacijskim listama, Tomašević je predao i 20.236 tisuća potpisa birača koji su na taj način podržali njegovu kandidaturu na izborima.

Tomašević je ocijenio da je raspisivanje arhitektonskog natječaja za idejno rješenje novog Dinamovog stadiona tri tjedna nakon izbora nekorektno.

Poručio je da je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević imala je 20 godina da kao desna ruka Milana Bandića riješi pitanje Dinamovog stadiona.

“Međutim, nije se ništa napravilo 20 godina i sada se glumi arhitektonski natječaj u kojem mnogi kolege ne žele ni sudjelovati jer je on isključivo u predizborne svrhe”, kazao je Tomašević.