28. svibnja

[FOTO] Tomašević objavio detalje: Ovako će izgledati nova pješačka zona u centru Zagreba

10.05.2022 u 22:01

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je prve skice izgleda nove pješačke zone u centru Zagreba

Osim ulaganja u javni prijevoz, ulagat ćemo u pješačku i biciklističku infrastrukturu. Kroz nekoliko mjeseci ćemo proširiti pješačke zone u samom središtu grada, i to na način da će Stara Vlaška postati dio pješačke zone, a sljedeće godine ćemo raditi na tome da dio Masarykove pretvorimo u pješačku zonu, posebice dio od Gundulićeve do parka Zrinjevac, izjavio je na konferenciji za medije krajem prošlog mjeseca zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik je sada objavio detalje uvođenja pješačke zone na dijelu Vlaške ulice u Zagrebu.

28. svibnja otvaramo novu pješačku zonu u Staroj Vlaškoj!

U ulici će biti postavljene žardinjere/klupe te posađene magnolije i japanske šljive i druge biljke, dok će urbana oprema prostora poput žardinjera biti izrađena od materijala recikliranog u procesu obnove.

Za ovo proširenje pješačke zone napravili smo analize, naručili projekt i odabrali ponudu dansko-hrvatskog dvojca, ured iz Kopenhagena Healthy Systems uz pomoć domaćeg zagrebačkog ureda Studio ii. Radi se o privremenoj preobrazbi - za trajnu preobrazbu provest ćemo javni urbanističko-hortikulturni natječaj.

Na otvorenju ćemo kroz cijeli dan imati glazbeni program i sajam obrtnika, koji će podsjetiti na ono što je Vlaška nekada bila – ulica obrtnika.

Proširenje pješačkih zona je nešto što smo imali u programu i u planu nam je i daljnje širenje, prije svega na istočni dio Masarykove, uz adekvatne studije koje tome prethode.

Vidimo se na otvorenju 28.5.!