NEOPREZAN VLASNIK STANA

[FOTO] Procurili prvi rezultati istrage, požar u neboderu u Splitu izazvalo je električno kuhalo

26.11.2019 u 15:05

Bionic
Reading

Velik požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik i proširio se na još jedan stan, a samo brzom reakcijom vatrogasaca izbjegnuta je veća katastrofa jer je požar prijetio da će progutati cijelu 15-katnicu

Kako javlja Dalmatinski portal, policija je završila s očevidom u stanu u Papandopulovoj ulici na Trsteniku u kojem je u nedjelju ujutro izbio požar. Neslužbeno doznaju kako su prvi rezultati očevida pokazali da je planulo zbog električnog kuhala koje je vlasnik zaboravio ugasiti prije nego je napustio stan.

  • +9
Očevid u opožarenoj zgradi u Papandopulovoj ulici Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Splitska policija u ponedjeljak ujutro započela je s očevidom u stanu u Papandopulovoj ulici 9 na splitskom Trsteniku, u kojem je u nedjelju ujutro izbio požar, a izgorjela je gotovo cijela 15-katnica. Ondje se pojavio i vlasnik stana M.T., a kojega je policija pronašla izvan Splita.

U požaru je jedna žena ozlijeđena, ali nije riječ o opeklinama, već o ozljedama zadobivenim od stakla. Naime, od topline plamena pucala su stakla na zgradi, što je vjerojatno bio uzrok nesreće.

Osim nje, lakše su ozlijeđena tri vatrogasca koji su se nagutali dima, no vrlo brzo su se vratili na posao i nastavili gasiti požar.

  • +56
Policijski uviđaj nakon požara u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić