kraljica elizabeta II.

[FOTO] Stanovnici Londona i turisti pred Buckinghamskom palačom: Ozdravite brzo!

08.09.2022 u 19:19

Bionic
Reading

"Ozdravite brzo" poručili su u četvrtak mnogi stanovnici Londona i turisti nakon što su liječnici rekli da su zabrinuti za zdravlje kraljice Elizabete II. (96) koja se nalazi u dvorcu Balmoral u Škotskoj, okružena svojom obitelji

"Svi su jako zabrinuti zbog toga, imali smo je 70 godina pa moramo sve to prihvatiti jer se dogodilo iznenada", rekla je Sharon Gove stojeći ispred Buckinghamske palače.

"Prije dva dana bila je s novom premijerkom, a sada su svi odjednom zabrinuti za nju. To nije baš dobro, ali 'Neka Bog čuva kraljicu!'"

Članovi kraljevske obitelji okupili su se u kraljičinu škotskom domu, dvorcu Balmoralu, gdje je ona pod liječničkim nadzorom.

Svo četvero djece kraljice Elizabete, prijestolonasljednik princ Charles, princ Andrew, princeza Anne i princ Edward stigli su u škotski dvorac.

Uz baku je i stariji Charlesov sin, drugi u nasljednom redu za tron princ William, dok je princeza Kate ostala u Londonu zbog prvog dana škole njihove djece.

Princ Harry na putu je za Balmorale, ali mediji javljaju da će tamo stići sam bez supruge Meghan.

Američka turistkinja Lupe Garcia (60) rekla je da je u mislima s kraljevskom obitelji.

  • +15
Uplakani građani okupljaju se ispred Buckinghamske palače Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

"Pa mislim da je to jako tužno, nadam se da će se brzo oporaviti. Mislim da je svi vole i poštuju i želimo sve najbolje njoj i njezinoj obitelji", rekla je.

Neki ljudi okupili su se kod palače samo da bi bili ondje pošto se pročulo da je kraljica loše.

"Radim u blizini i čuo sam na vijestima o lošem zdravlju Njezina Veličanstva pa sam se zabrinuo i to me potaknulo da dođem do Buckinghamske palače, da budem u srcu monarhije", rekao je Alexander Caplan (40), tehnološki poduzetnik.

Zabrinutost su izrazili i mnogi drugi građani na ulicama Londona.

Studentica Beatriz Cintra (29) rekla je kako se nada da će se kraljica oporaviti i da će kraljevska obitelj "prebroditi to teško razdoblje ujedinjena i da će pronaći mir što god da se dogodi".

Konobar Albert Laane (18) sažeo je ono što mnogi misle riječima: "Hej, Elizabeta, ozdravi brzo".

Prošlog listopada Elizabeth je provela noć u bolnici i od tada je bila prisiljena smanjiti svoje javne angažmane. U srijedu je otkazala virtualni sastanak s ministrima nakon što su joj liječnici savjetovali mirovanje.

Ranije ove godine kraljica Elizabeta proslavila je 70. godina na prijestolju.