vesela povorka

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na velikom ljetnom Riječkom karnevalu

18.06.2022 u 19:21

Bionic
Reading

Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala, sa 60-ak karnevalskih grupa i oko 4500 maškara, krenula je u subotu popodne s riječke rive, a, uz pjesmu i ples, proći će središtem grada i Korzom

Povorku predvode Meštar Sandi i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić, u povorci je i gradonačelnik Marko Filipović, a iza njih su Morčići i Prve riječke mažoretkinje te Gradska glazba Trsat.

U povorci su brojne grupe: "Maškarani gimnazijalac" s maskom "Gimnazija na plaži", "Nevera iz Kvarnera" kao "Mariachi", "Bugarska survakarska svadba", "Falun Dafa" i "Drevna kultivacijska praksa duha i tijela", Omladinsko pozorište "Morava teatar" i maska "Zemljo moja", Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske s maskom "Rascvjetani penzići Crikvenice."

  • +53
U Rijeci održana velika ljetna karnevalska povorka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Tu su i Udruga "Bijela golubica" iz Vukovara s maskom "Glazbeni vremeplov", Pusno društvo "Kurent" iz Gerova kao "Dalmatineri iz Gerova", Plesna grupa "Flame" kao "Papagali", Karnevalsko društvo "Prolog" iz Ljubuškog s maskom "Obitelj Kremenko - ljudi s kamena", "Veseli Oldtimeri" i "Šetnja poviješću – Zrinski", Grupa "Morgana" i maska "Mirandola Fantasia demoniaca", grupa "Gušti su gušti" i maska "Austin Power 2.0." i druge grupe.

Tradicionalno, posljednji će Korzom, glasno zvoneći, proći Halubajski zvončari.

Zabava će se nastaviti nakon povorke, a organizirana je na šest lokacija u središtu Rijeke.

Riječki karneval se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, izvanredno održava u ljetnom terminu, od 4. do 19. lipnja, uz maškarane povorke, koncerte, razne zabave i humanitarne akcije na više lokacija.