obavezna zaštita

[FOTO] Od jutros novo normalno: Bez maske nema ni u trgovinu, pridržavaju li se građani ove mjere?

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 13.07.2020 10:53
  • Objavljeno 13.07.2020 u 10:47
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Novo normalno u Hrvatskoj od danas podrazumijeva obavezno nošenje zaštitne maske u svim trgovinama kako zaposlenike tako i za kupce. Maske moraju nositi i osobe u ugostiteljskoj djelatnosti

Od ponedjeljka, 13. srpnja, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, uvodi se obvezno korištenje maski za lice za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, za ugostitelje te u prodavaonicama i u javnom prometu.

  • +8
  • +5

Od ponedjeljka je na snazi mjera obaveznog nošenja maski u trgovinama i kafićima

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Fotografije koje je snimo tportalov fotograf u Zagrebu pokazuju kako se građani prvog dana od uvođenja ove mjere nji i pridržavaju.

Nacionalni stožer Civilne zaštite tu je odluku donio 10. srpnja, a riječ je o odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid - 19 i primjenjuje od 13. srpnja.

Maske su obvezni koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene.

Korištenje maski obvezno je i za vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa te za putnike u javnom prometu.

Maske su obvezni koristiti i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti te kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama.

Korištenje maski obvezno je i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!