prognoza

[FOTO] Kiša i vjetar danas neće štedjeti, provjerite stiže li razvedravanje za vikend

08.10.2021 u 06:59

Bionic
Reading

Hrvatsku u petak očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom koja će biti češća i vjerojatnija u unutrašnjosti, osobito u gorskim krajevima, dok će na moru biti i sunčanih razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Puhat će umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, u gorju i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a još prijepodne na jugu istočnjak.

  • +4
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu će biti od 10 do 15, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 16 i 21 Celzijevih stupnjeva.

  • +3
Kiša u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za vikend u unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom u subotu, a samo na istoku i u nedjelju. Na Jadranu više sunčanih razdoblja, no u subotu je moguće i kratkotrajno malo kiše.

Olujna bura u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu vjetrovito uz jaku buru s olujnim udarima. U ponedjeljak razvedravanje i slabljenje vjetra. Jutarnja temperatura u malom padu, a dnevna bez veće promjene.