BURNO U PRIMOŠTENU

[FOTO] Grmoja s bračnim parom 'u agoniji': Dosta je samovolje lokalnog šerifa Petrine!

08.08.2022 u 18:01

Bionic
Reading

Saborski zastupnika Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je u Primoštenu dao potporu bračnom paru Skorin Kapov koji se, kaže, četiri godine bori sa samovoljom načelnika Stipe Petrine i državnim institucijama u pokušaju uzurpacije privatnog terena i prenamjene u javnu površinu

„Bračni par Skorin Kapov su me upoznali s agonijom koju prolaze zbog samovolje lokalne vlasti u Primoštenu i šutnje nadležnih institucija. Postoji osnovana sumnja da se radi o pogodovanju privatnom investitoru koji je u blizini trebao graditi čemu se bračni par usprotivio", izjavio je na konferenciji za novinare Grmoja, saborski zastupnik i predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća, priopćeno je iz Mosta.

"Na upit nisu dobili odgovor zašto je to dobra investicija, ima li investicija ispunjene sve potrebne preduvjete da bi do nje moglo doći nego su dobili odmazdu lokalnog načelnika da napakosti onima koji su mu se usprotivili", ustvrdio je Grmoja. Kaže i kako je ideja načelnika općine Petrina da "napravi u blizini kuće ne jedan, već dva zida kako bi onemogućio parkiranje vlasnicima kao i izlaz iz garaže".

"Ovo zapravo pokazuje koliko naše institucije ne funkcioniraju, koliko se u Hrvatskoj ne poštuje privatno vlasništvo, koliko lošu poruku šaljemo onima koji žele živjeti, koji žele u Hrvatsku ulagati i Hrvatsku graditi“, dodao je Grmoja

Supružnici Jadranka i Darko Skorin Kapov su rekli da se napravila otimačina njihove parcele u javnu zelenu površinu kako bi se od djela njihovog terena napravio kolni prilaz, navodi se u priopćenju.

  • +18
Nikola Grmoja sa Skorin Kapovima Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

„Zbog 'zida sramote' i zbog ometanja posjeda obraćali smo se svim mogućim institucijama od Općinskog suda u Šibeniku preko Inspektorata, resornih ministarstava i Vlade do Visokog upravnog suda i Vrhovnog suda. No, svi se brane nenadležnošću. Nitko ne kaže da nisu u pravu, samo svi redom 'peru ruke' od njihova slučaja", kazali su. Na kraju im je sugerirano da se obrate Općini Primošten.

"Suočeni smo, među ostalim, sa zastrašivanjima, nalozima komunalnog redara da se ruši naša okućnica i krivotvorenim geodetskim snimkama. Ovaj slučaj je ništa drugo nego čisto izrugivanje kompletnom hrvatskom zakonodavstvu“, rekli su supružnici Skorin Kapov, priopćeno je iz Mosta.