PONIŠTEN NATJEČAJ

Fond za zaštitu okoliša bez direktora do rujna

  • Autor: Goran Flauder
  • Zadnja izmjena 20.07.2012 21:30
  • Objavljeno 20.07.2012 u 20:41
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Klun

Poništen je natječaj za direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pa osim kratkog staža Sanje Kalambure, ta značajna institucija koja raspolaže proračunom od otprilike 1,2 milijarde kuna, direktora nema još od pritvaranja Vinka Mladinea u studenom 2010. godine

Do poništenja je službeno došlo jer Upravni odbor Fonda nije u roku 15 dana od završetka natječaja predložio Vladi RH kandidata za direktora Fonda, a što je prema Statutu bio dužan. Do propuštanja roka, obrazložila nam je glasnogovornica Fonda Lidija Tošić, došlo je zbog ostavke dr. sc. Davora Šrkleca na mjestu predsjednika UO Fonda, a kako je na njegovo mjesto imenovan Željko Kolar, novi natječaj za direktora Fonda raspisat će se sljedećeg tjedna.

Nakon prijave kandidata teče 15-dnevni rok za ocjenu prispjelih ponuda te još 15 dana za izbor novoga direktora, kojega se potom šalje Vlade RH na potvrdu, tako da ime novog direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nećemo znati najmanje do rujna.

Iako je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak prije nekoliko dana javno prozvao SDP da otezanjem s izborom direktora usporava i projekt obnove pročelja zgrada radi njihove veće energetske učinkovitosti, iz Ministarstva smo dobili priopćenje da izbor direktora Fonda ni na koji način ne utječe na njihov rad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi