SQUARE ENIX U VELIKOM PLUSU

Final Fantasy XIII iznad očekivanja

19.05.2010 u 13:41

Bionic
Reading

Square Enix danas je objavio financijsko izvješće za prošlu fiskalnu godinu koja je trajala do 31. ožujka ove godine

Prema izvješću, igre Final Fantasy XIII i Dragon Quest IX donijele su japanskom Square Enixu zaradu kakvoj se nije nadao ni on sam. Square je tako u odnosu na prošlu godinu zabilježio 42-postotni rast prihoda te 50-postotni rast neto dobiti.

Final Fantasy XIII izdan je početkom ožujka ove godine i definitivno je najuspješniji proizvod Square Enixa s čak 5,55 milijuna prodanih primjeraka u svijetu. Dragon Quest IX je pak prodan u 4,26 milijuna primjeraka samo u Japanu, a na europskom će se tržištu pojaviti tek ovog ljeta.

Beznačajne nisu ni brojke koje se odnose na ostale igre te kompanije - tako je Kingdom Hearts: 358/2 Days prodan u 1,49 milijuna primjeraka, Dragon Quest VI u 1,29 milijuna, a Dissidia: Final Fantasy u 1,81 milijun primjeraka.

Ovo pozitivno razdoblje za Square će se najvjerojatnije produljiti i na cijelu tekuću godinu s obzirom da uskoro izdaje Kane & Lynch 2: Dog Days, Final Fantasy XIV Online te Front Mission Evolved. Ipak, nekom čudnom logikom, Square Enix će, uspjesima unatoč, u sljedećoj fiskalnoj godini koja traje do 31. ožujka 2011. podijeliti čak 400 otkaza.

 

Pogledajte našu recenziju Final Fantasyja XIII