čista ekonomija

Filipović iznajmljuje stan Saboru: U njemu je trenutno Sanader, a u stanu Filipovićeve majke živi - Penava

18.02.2022 u 22:14

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader živi u unajmljenom stanu u vlasništvu Davora Filipovića, kandidata HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika i odnedavno člana Nadzornog odbora Ine. Stan je veličine 72 četvorna metra, a s balkonom ima 86 kvadrata, otkriva Jutarnji list

Filipović kaže kako se stan iznajmljuje Saboru još od 2006.

'U njemu su bili saborski zastupnici Jure Bitunjac (HDZ), Željana Kalaš (HDZ) i Ante Sanader (HDZ)', pojasnio je Filipović za Jutarnji list.

Filipovićeva majka Kata, otkriva taj dnevnik, ima stan od 82 četvorna metra, koji se također iznajmljuje Saboru. Trenutno je u njemu predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bivši HDZ-ovac, a sada oštri kritičar bivše stranke. Prije Penave, u tom stanu živjeli su SDP-ovci Lidija Bagarić te Damir Mateljan.

Podsjetimo, saborski zastupnici i pozicije i opozicije pozvali su u četvrtak, s obzirom na javni pritisak, da se krene sa zakonskim redefiniranjem povlastica državnih dužnosnika kako bi se prilagodile ekonomskom trenutku jer smatraju da su velike razlike između dužnosnika i građana neprimjerene.