UZ POMOĆ KINECTA

FIFA 13 i upravljanje glasom

30.07.2012 u 12:45

Bionic
Reading

Nadolazeća FIFA 13 na konzoli Xbox 360 dobit će jednu sasvim novu dimenziju – glasovno upravljanje pojedinim aspektima igre

Već neko vrijeme poznato je da će FIFA 13 imati podršku za Kinect koji će igračima olakšati neke aspekte igre koji obično uključuju zaustavljanje utakmice i 'prčkanje' po opcijama. Također, vrlo je sporna bila i mogućnost da se nakon nezadovoljstva sudačkom presudom na njega strovalite salvama uvreda i psovki.

 

EA je sada objavio vrlo dobar trailer koji nam prikazuje sve mogućnosti upravljanja igrom putem Kinecta:

 

 

Kao što možete vidjeti, pomoću glasa ćete sada moći mijenjati formacije, strategiju, vršiti izmjene, pa čak i zapucati prema golu kada ste u prilici. Što se pak negodovanja na sudačke odluke tiče, EA je ipak promijenio svoj stav prema tome. Naime, najraniji video materijali ove mogućnosti prikazivali su dodjeljivanje žutog kartona nakon psovke, no toga u igri zapravo neće biti. Da, suca ćete i dalje moći izvrijeđati, no za to nećete biti kažnjeni žutim kartonom, jer je EA naišao na nekoliko problema. Naime, sudac dosudi neki prekršaj s kojim se vaša momčad ne slaže i oko suca se okupi nekoliko igrača dok vi pred TV-om zdušno i uporno psujete. Kome dodijeliti žuti karton? Posljedice toga bile bi još pogubnije u multiplayeru u kojemu bi upravo zbog toga igrači najvjerojatnije u potpunosti koristiti Kinect, što nikako nije u interesu Microsoftu, ali ni EA. Ipak, sudac će psovke uzimati u obzir i vašu momčad drastičnije kažnjavati u nastavku utakmice.

 

FIFA 13 na tržištu će se pojaviti 28. studenoga ove godine na platformama PC, PS3, Xbox 360, Wii U, Mac OS X, Wii, PlayStation 2, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, iOS i PSP.