SUBOTA, CVJETNI TRG

Fešta uz Dan Europe na zagrebačkoj špici

04.05.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Središnja proslava povodom obilježavanja predstojećeg Dana Europe održat će se u u subotu na zagrebačkom Trgu Petra Preradovća, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a građani će moći dobiti informacije i besplatne informativne publikacije o Europskoj uniji, priopćeno je iz MVEP-a

Na postavljenim info-štandovima građani će moći dobiti informacije i besplatne informativne publikacije o Europskoj uniji i učincima predstojećeg članstva Republike Hrvatske na njihov svakodnevni život. Tom će prigodom na Cvjetnom trgu svoje info-štandove imati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj, te veleposlanstva država članica Europske unije.

Predviđen je i glazbeno-scenski program s nastupima dječjeg zbora Zagrebački mališani, predstavom za djecu o Europskoj uniji 'Djevojčica i roda', te koncert Three Ladies (Maja Vučić, Ivana Radovniković i Branka Delić).

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova trinaestu godinu zaredom nizom događanja obilježava Dan Europe (9. svibnja) i to u suradnji, kao i prijašnjih godina, s Delegacijom Europske unije te veleposlanstvima država članica Europske unije.

Europski tjedan dio je intenzivnih informativnih aktivnosti koje se provode radi boljeg upoznavanja hrvatske javnosti s mogućnostima i izazovima budućeg članstva u Europskoj uniji, a u njegovo su obilježavanje također uključeni gradovi i županije diljem Hrvatske.

Detaljni program aktivnosti objavljen je na internet stranici MVEP-a