kandidat za župana

Ferić (SDP): Istra prednjači i po skidanju imuniteta europarlamentarcima

01.03.2021 u 12:34

Bionic
Reading

SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić izjavio je u ponedjeljak kako Istra prednjači i po skidanju imuniteta hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu, jer se jedino skidao IDS-ovcima Valteru Flegi i Ivanu Jakovčiću

Ferić je na konferenciji za novinare u Puli komentirao skidanje imuniteta Flegi kako bi se protiv njega vodio kazneni progon zbog navodne zlouporabe položaja i ovlasti dok je bio gradonačelnik Buzeta.

Podsjetio je kako ga tužiteljstvo tereti da je od ožujka 2010. do svibnja 2014. sebi i suradnicima protuzakonito povećao plaće u iznosu od 241,6 tisuća kuna te oštetio proračun za 539,5 tisuća kuna.

Nakon prvotne oslobađajuće presude Vrhovni sud donio je odluku kojom se poništava presuda Županijskog suda u Rijeci zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja te činjenice da su dokazi sagledani površno i nekritički.

Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta 24. veljače je usvojio izvješće i odluku o skidanju imuniteta Flegi.

Građani u Istri trebaju dobro promisliti kome dati glas na izborima

"Za političku higijenu u Istri dobro je da se stvari što prije raščiste i da građani dobro promisle kome će ubuduće dati svoj glas, jer sada IDS šalje i trećeg kandidata za župana, Borisa Miletića, prepunog afera i štetnih odluka", rekao je.

Ferić je poražavajućom činjenicom za IDS naveo to da su jedina dva zastupnika iz Hrvatske kojima se skidao imunitet od kaznenog progona u Europskom parlamentu članovi te stranke, obojica bivši istarski župani i čelnici IDS-a Flego i Jakovčić.

"Građanke i građani Istre nisu toliko naivni i vjerujem da neće ponoviti istu grešku koju su učinili na zadnjim lokalnim izborima", poručio je Ferić.

HDZ-ova Hrstić kompromitirala svoju ulogu u pulskoj bolnici

Za HDZ-ovu kandidaturu ravnateljice pulske Opće bolnice Irene Hrstić za istarsku županicu kazao je kako je ona time kompromitirala svoju ulogu u bolnici.

"Cijelo vrijeme govori se o politizaciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, a upravo nam se ista stvar događa u Istri", istaknuo je.

Ferić je dodao kako mu je neshvatljivo da si je Hrstić dozvolila kandidirati se za županicu, a da pritom neće biti nositeljica liste za županijsku Skupštinu, nego će to biti HDZ-ov saborski zastupnik Anton Kliman.

To "pokazuje strah čelnog čovjeka istarskog HDZ-a da se kandidira za župana, dok s druge strane pokazuje i nepovjerenje prema ravnateljici bolnice kao HDZ-ovoj kandidatkinju za županicu", rekao je.