NAJVIŠE BANDIĆEVOJ LISTI

Evo koliko će novaca dobiti stranke u Zagrebu

09.07.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Odbor za Statut, Poslovnik i propise zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj je sjednici usvojio odluku o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i gradskih zastupnika i zastupnica s liste birača u 2013. u ukupnom iznosu za ovu godinu od oko 2,1 milijun kuna.

Članovi Odbora su bez rasprave i jednoglasno uputili ovu odluku zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Prema tom prijedlogu političke stranke i liste birača po jednom zastupniku dobit će iz gradskog proračuna oko 40 tisuća kuna, a za zastupnicu 44 tisuće kuna.

U Gradskoj skupštini ukupno je osam stranaka s ukupno 34 zastupnika od čega šest gradskih zastupnica, a članova izabranih s liste birača Milana Bandića ukupno je 17 od čega 10 zastupnica.

Tako će do kraja godine od političkih stranaka, SDP-u s devet zastupnika i tri zastupnice pripasti oko 496 tisuća kuna, HDZ-u sa sedam zastupnika i jednom zastupnicom oko 327 tisuća, HNS-u s dva gradska zastupnika 80 tisuća, HSS-u s tri zastupnika 121 tisuću, HSU-u s jednim zastupnikom i dvije zastupnice 129 tisuća, HSLS-u sa četiri zastupnika 161 tisuću, te BUZ-u i HSP Ante Starčević s jednim zastupnikom ukupno 80 tisuća kuna. Nezavisnoj listi Milana Bandića pripast će oko 726 tisuća kuna.