PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Europa prešla prag od tri milijuna zaraženih, u Americi stanje zabrinjavajuće

23.07.2020 u 23:02

Bionic
Reading

Europa je u četvrtak prešla prag od tri milijuna zaraženih koronavirusom, dok napredovanje epidemije zabrinjava, posebice na američkom kontinnetu, ali i u Aziji i u Australiji, pa brojne zemlje postrožavaju sanitarne mjere

U svijetu je od covida-19 umrlo ukupno 627.307 osoba od više od 15 milijuna zaraženih, prema podacima agencije France presse od četvrtka.

Najviše zabrinjava stanje na američkom kontinentu, posebice na jugu. Prag od četiri milijuna zaraženih je prijeđen je u Latinskoj Americi i na Karibima, a u Brazilu je zabilježeno više od 2,2 milijuna zaraženih.

U Europi, eurozastupnici su u četvrtak zaprijetili da neće potvrditi dogovor šefova država i vlada o sedmogodišnjem proračunu ukoliko ne bude "popravljen", dok je u regiji službeno prijavljeno 3.007.088 slučajeva covida-19 i 206.714 umrlih.

  • +8
Koronavirus u svijetu Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

U Australiji, koja je do sada uspjela obuzdati epidemiju, država Victoria je u četvrtak zabilježila 422 novozaraženih. U Sjedinjenim Državama je u srijedu, deveti dan zaredom zabilježeno više od 60.000 novooboljelih.

Oko 10 milijuna stanovnika Tokija je pozvano ostati doma od četvrtka, prvog dana dugog vikenda u Japanu.

U Indiji su vlasti otkazale godišnje hinduističko hodočašćeu Amarnat, prvi puta u dulje od sto godina.

U Južnoafričkoj Republici je posljednjih tjedana zabilježen 60 postotni porast broja prirodnih smrti, a stručnjaci drže da je broj smrti povezan s koronavirusom bitno veći od službenih statistika.