MANJINSKI ZASTUPNICI

Ermina Lekaj Prljaskaj: Priklonit ću se saborskoj većini

26.08.2016 u 13:32

Bionic
Reading

Kandidatkinja za zastupnicu albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj najavila je u petak da će se, ako ponovno bude izabrana u Sabor, prikloniti većini

'Moj stav prije godinu dana bio je da se ide s većinom, znači manjina nije ta koja odlučuje tko će biti pozicija ili opozicija i držim se toga', izjavila je Lekaj Prljaskaj novinarima.

Kao glavnu poruku svojim biračima, pripadnicima nacionalnih manjina koje treba predstavljati, rekla je da nastavlja tamo gdje je stala kada je u prošlom sazivu bila saborska zastupnica.

'U proteklih šest mjeseci stvarno sam zastupala sve manjine koje predstavljam i zastupala sam ih sve jednako. Nadam se da ću opet dobiti njihovo povjerenje kako bih mogla nastaviti s projektima koje sam započela', rekla je Lekaj Prljeskaj.

Od tih projekata izdvojila je poštivanje zakonske odredbe o pravu na zapošljavanje pripadnika nacionalnih manjina, prema članku 22. ustavnog zakona, a planira nastaviti s identificiranjem problema koji tište nacionalne manjine. Poručila je kako je dosada identificirala dobar dio tih problema, a sada želi raditi na njihovu rješavanju.

Prljeskaj je prošetala Varaždinom tijekom Špancirfesta i ustvrdila kako je oduševljena i fascinirana atmosferom koja vlada na varaždinskim ulicama.