na kocki i devet milijuna kuna kamata

Epska bitka: Fina sama sebe ovršila za 3,2 milijuna kuna; evo tko stoji iza toga

23.07.2020 u 18:16

Bionic
Reading

Jedan od najiskusnijih hrvatskih pravnika Miljenko Giunio ostvario je gotovo nemoguće u epski dugoj bitki protiv Financijske agencije. Finu je natjerao da ovrši samu sebe

Jedan od najiskusnijih hrvatskih pravnika, Miljenko Giunio, ispričao je za Jutarnji list da se prošli tjedan dogodila jedna pravno-financijska činidba koja bi se čak mogla nazvati pomalo bizarnom: Fina je prošli tjedan sama sebi zaplijenila nešto više od 3,2 milijuna kuna na temelju potraživanja tvrtke Metalmineral.

Miljenko Giunio, koji kao prokurist zastupa Metalmineral, godinama vodi bespoštednu pravnu bitku protiv Fine. Sada, kad je uspio postići da Metalmineral kao ovrhovoditelj ovršuje Finu za njezin novac, Giunio se već osjeća kao pravni pobjednik iako se Metalmineral još nije dokopao novca.

Naime, Fina je trenutačno sama protiv sebe provela zapljenu 3,2 milijuna kuna 13. srpnja, ali ih još nije isplatila nego nastavlja epski dugu pravnu bitku nadajući se kako možda još ima nade da Vrhovni sud zaustavi konačnu isplatu Metalmineralu. Ako do isplate dođe, Fina bi mogla ostati kratka za dodatnih devet milijuna kuna kamata.

Sve u svemu, riječ je o jednom od najosebujnijih hrvatskih pravnih sporova s poprilično visokim ulogom.