ravnatelj hzjz-a

'Epidemiolozi više nemaju vremena za traženje svih kontakata, za one koji se ne pridržavaju mjera ide represija'

19.03.2020 u 20:32

Bionic
Reading

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a i član nacionalnog kriznog stožera gostujući u Dnevniku Nove TV naveo je da epidemiolozi ulažu puno truda u pronalaženju svih kontakata, ali da više nemaju vremena za detaljno traženje. Apelirao je na građane da se pridržavaju mjera koje su donesene u pravom trenutku

"Od prvih desetak oboljelih našli smo sve kontakte, a nakon toga nemamo vremena za detaljno traženje već tražimo liste jer epidemiolozi nemaju više vremena da se bave stotinama kontakata", kazao je Capak i dodao da se cijeli postupak ubrzava te da je sve obavljeno onako kako treba. "Ne vjerujem da se tu dogodio bilo kakav propust, ali to postaje sve teže i teže i sve se više vremena troši na to", objasnio je Capak.

Apelirao je na građane da se pridržavaju mjera koje su donesene u pravom trenutku. "U ovom trenutku je najvažnije da se smanji socijalni kontakt i prijenos virusa s osobu na osobu, zato su mjere donesene. Oni koji se ne pridržavaju - neka se ugledaju na one druge, koji ih se pridržavaju i ne okupljaju se već drže druge na distanci", kazao je Capak.

Apelirao je na građane da se pridržavaju mjera koje su donesene u pravom trenutku.

"U ovom trenutku je najvažnije da se smanji socijalni kontakt i prijenos virusa s osobu na osobu, zato su mjere donesene. Oni koji se ne pridržavaju - neka se ugledaju na one druge, koji ih se pridržavaju i ne okupljaju se već drže druge na distanci", kazao je Capak.

"Pozivam one koji se ne drže mjera da promijene način ponašanja. Za to postoje i represivne mjere koje ne bismo htjeli upotrijebiti, a bude li potrebno, policija će napraviti svoje", najavio je Capak u Dnevniku Nove TV i dodao da su sve mjere uvedene u smjeru da se što prije zaustavi širenje zaraze.

  • +6
Stožer civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL