NOVI SAD

Eksplozija u tvornici najvećeg vlasnika oranica u Hrvatskoj: Jedan radnik poginuo

22.07.2019 u 13:28

Bionic
Reading

U glavnom pogonu Industrije mesa Matijević, tvornice za preradu mesa u Novom Sadu, čiji je vlasnik Petar Matijević, jedan od najbogatijih Srba i najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj, u ponedjeljak oko 12 sati došlo je do eksplozije u kojoj je poginuo jedan radnik

Kako javlja Blic, muškarac od 57 godina doveden je u hitnu pomoć na samrti, a u eksploziji je ozlijeđena i osoba koja je trenutno u stabilnom stanju te ima ozljedu oka.

Petar Matijević tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća bio je poznati zagrebački ugostitelj, a dobar dio djetinjstva proveo je u vukovarskim selima Negoslavci i Stari Jankovci.

  • +4
Petar Matijević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

U fokus hrvatske javnosti došao je 2015., kada je od Envera Moralića kupio dvije poljoprivredne zadruge s 1500 hektara poljoprivrednog zemljišta, čime je postao najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj. Matijević je, kako sam kaže, kupio dvije poljoprivredne zadruge upravo u Starim Jankovcima i Negoslavcima.

Često je na naslovnicama srpskih medija koji mu spočitavaju građevinsko mešetarenje, a poduzetnik kojeg se smatra jednim od najbogatijih Srba najavljuje i investiranje u hrvatski turizam.