NEMA OZLIJEĐENIH

Eksplodirala cisterna kod benzinske postaje u Sesvetama

07.12.2010 u 18:40

Bionic
Reading

Kod benzinske postaje u Sesvetama u naselju Jelkovec oko 18 sati eksplodirala je cisterna s gorivom, javila je policija, a nakon toga je buknuo požar koji je brzo ugašen. Eksplozija je bila iznimno jaka, tako da je dobrano zatresla šire područje oko benzinske postaje

Srećom, u nesreći nitko nije stradao. Prema informacijama Ureda za krizna stanja, već u 18.55 Slavonskom avenijom je normaliziran promet.

Iz istog izvora navode da su eksploziju uzrokovale zapaljene gume na cisterni. Vatra je zahvatila i drugu cisternu i autobus koji je bio parkiran u blizini. Jedna cisterna je izgorjela gotovo u potpunosti, a druga cisterna i autobus djelomično.

Iz predostrožnosti su bili evakuirani stanari iz okolnih kuća i hotela koji se nalazi u sklopu benzinske postaje, a zatim su vraćeni kada je utvrđeno da više nema opasnosti za njihove živote.

'Zasad nemamo informacija da je bilo ozlijeđenih te da se netko nalazio u prostoru gdje je požar izbio', izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.


Ona je rekla da je požar buknuo u garažnom prostoru koji koristi benzinska postaja i u tom su trenutku u garaži bile dvije prazne cisterne i autobus. Odgovarajući na novinarski upit, Bikić je rekla da zasad nema saznanja je li uzrok požara možda opušak ili eventualno neki radovi u garaži.

'Čekamo da započne očevid i nakon njegova završetka znat ćemo nešto više o uzrocima požara, zasad je o tome prerano govoriti', dodala je Bikić.