NAKON OLIĆEVA 'OTPISA'

Eduardo - pr(a)vi topnik na svom prvom velikom prvenstvu

04.06.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Iako smo razgovarali i prije nego se službeno doznalo da Ivica Olić neće moći igrati na Euru, u glasu ali i držanju Eduarda da Silve osjetila se odlučnost. Dudu je u Oslu zabio jedini gol za Hrvatsku, a za svoje izdanje protiv Estonije dobio je pohvale i od cijelog stručnog stožera

Nažalost, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Tako je i situaija oko Ivice Olića, koji je u Oslu odigrao tek nekoliko minuta pa zbog ozljede morao van terena i na liječnički pregled, u prvi plan gurnula Eduarda da Silvu.

Za hrvatskog Brazilca, kojeg su mnogi željeli vidjeti još na SP-u u Njemačkoj 2006. godine, a na koje nije išao jer da tadašnji izbornik Kranjčar nije pozvao, pa potom i na Euru 2008., ali koje mu je uskratio 'krvnik' Taylor, ovo će biti prvo veliko natjecanje, prvo veliko prvenstvo. Ćini se, s Duduom u prvom planu.

'Nema nervoze, iako će i ona pozitivna, spotska sasvim sigurno doći pred početak prvenstva. To je ona trema koju osjeti svaki sportaš prije nego utakmica krene i koja te pokreće, ali koja nestane odmah kod prvog sučevog zvižduka', rekao je u razgovoru za tportal.hr Eduardo da Silva, s kojim smo razgovarali par sati prije nego je odlučeno da Olić neće putovati.

Nakon što je zabio jedini hrvatski pogodak u Oslu, po medijima se vrtila izjava 'želim u prvih 11'.

'Istina je, rekao sam to, ali ne zato da izazovem nekakav sukob ili razljutim izbornika. To je razmišljanje svkaog od nas nogometaša koji smo s reprezentacijom i mislim da je normalno da se tome nadamo. Mislim da zbog takvog našeg razmišljanja izbornik Bilić može imati samo slatke brige'.

No, koji sat kasnije ipak se ustanovilo da i nije baš tako jer iz kadra je otpao Ivica Olić, igrač na kojeg se Bilić jako oslanjao. Baš kao i nekad na Eduarda, koji mu je osgigurao nastup na Euru 2008. godine.

'Spreman jesam, a mislim da je najvažnije da sam u glavi posložio sve. Jako puno sam radio na terninzima, trudim se i mislim da sam spreman ne samo za 90 već i 120 minuta'.

U Oslu je reprezentacija bila loša. No, ni osatli nisu bili na nivou. Talijani su izgubili od Rusa, Španjolci jedva dobili Kineze.

'To je bila samo prijateljska utakmica. Nismo igrali na nivou, ali mi smo to već zaboravili. Bila nam je to zadnja utakmica priprema, u glavama smo već bili u utakmici s Irskom, čuvali se od ozljeda, štedili se'.

Dobro,a li uvijek je ljepše otići s uspjehom na Euro nego u ovakovom raspoloženju.

'Naravno, ali ne treba nas to brunit, na Euru ćemo biti pravi', zaključio je Eduardo da Silva uoči svog prvog velikog natjecanja. Naravno, u prilog mu ide i podrška već spomenutog, bivšeg izbornika, Zlatka Kranjčara, koji je glasno rekao - u napadu protiv Irske mora biti i Eduardo. Posebice sada kada nema Olića.