INCIDENT NA SAMOBORSKOM FAŠNIKU

Dvojica sudionika masovne tučnjave prijavljena i zbog neovlaštenog nošenja policijske odore

04.03.2019 u 12:46

Bionic
Reading

Zbog masovne tučnjave u nedjelju rano ujutro nakon fašnika u Samoboru, u kojoj su sudjelovala i dvojica mladića odjevena u policijske odore koje je 23-godišnjak uzeo bez znanja člana obitelji koji je policajac, policija je prekršajno prijavila devet osoba.

Prikupljenim obavijestima utvrđeno je kako su u tučnjavi u Gajevoj ulici s jedne strane sudjelovali 24-godišnjak, dvojica 23-godišnjaka i 23-godišnjakinja, a s druge strane dvojica 20-godišnjaka, dvojica 19-godišnjaka i jedan 18-godišnjak. Dvije skupine srele su se na ulici, međusobno si počele dobacivati, da bi se potom verbalno sukobili, a potom i potukli.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su elementi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za sve osim 19-godišnjaka iz druge skupine koji je počinio prekršaj istog Zakona, obzirom da je u samom sukobu iskazao upornost i bezobzirnost.

Dvojica mladića koji su bili odjeveni u policijske odore ujedno su počinili prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji propisuje kaznu i zbog neovlaštenog nošenja znakova službene osobe.

Policijska uprava zagrebačka nastavlja daljnji rad s ciljem utvrđivanja  svih okolnosti neovlaštenog korištenja službene odore.