KARLOVAC POPRIŠTE SUKOBA

Dvojica privedena zbog pucnjave i masovne tučnjave

17.07.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Devet se hrvatskih državljana jučer sukobilo u karlovačkom naselju Orlovac, dvojica od njih su uhićena i uz kaznene prijave za više kaznenih djela predani pritvorskom nadzorniku, dok će se protiv ostalih redovnim putem uputiti kaznena prijava karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu za kazneno djelo 'sudjelovanja u tučnjavi', priopćila je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić.

Dvojica uhićenika će danas pred Općinskim državnim odvjetništvom biti ispitana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sudjelovanja u tučnjavi, dovođenja u opasnosti života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedopuštenoga posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

U obrazloženju policijskog priopćenja piše da su se jučer oko 11,50 sati, u naselju Orlovac verbalno i fizički sukobila devetorica hrvatskih državljana starih od 19 do 49 godina, pri čemu su se služili vatrenim oružjem i drugim pogodnim predmetima. Teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je 49-godišnjak iz Draganića, dok su dvojica sudionika iz Draganića i Karlovca stari 23 i 35 godina lakše ozlijeđeni.

Tijekom očevida i izvršenih pretraga domova i drugih prostorija sudionika ovog događaja pronađena su dva pištolja i jedna automatska puška.

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić kazao je Hini da je pacijent koji je jučer u tučnjavi zadobio po život opasne ozljede glave i dalje u šok sobi, ali sa stabilnim vitalnim funkcijama. "Možemo reći da se pacijent oporavlja, jer 24 sata nakon ozljede nema pogoršanja, ali zbog krvarenja u mozgu još je neizvjestan njegov potpuni oporavak", kazao je Strikić.