STRAVA U ZADRU

Dvojica od petorice osumnjičenih za brutalno silovanje na slobodi

08.01.2014 u 09:03

Bionic
Reading

Nakon isteka drugog mjeseca pritvora petorici mladića iz okolice Zadra koji su se početkom studenog prošle godine na zadarskoj plaži Kolovare seksualno iživljavali nad 17-godišnjom poznanicom vijeće Županijskog suda u Zadru dvojicu je pustilo na slobodu, a trojici produljilo pritvor dodatnih 30 dana

Vijeće se sastalo kako bi odlučilo o žalbama odvjetnika petorice mladića u dobi od 16 do 21 godine koji su uhićeni početkom studenog prošle godine.

U pritvoru su ostali maloljetnik i oba punoljetnika, a preostala dvojica maloljetnika koja imaju školske obveze pušteni su uz izricanje posebnih mjera. Tako se ne smiju približavati žrtvi na bliže od 200 metara niti stupati s njom u kontakt, ne smiju je uhoditi te se svakog ponedjeljka moraju javljati u prostorije PU zadarske. Trojica koja su ostala u istražnom zatvoru na slobodi mogu čekati podizanje optužnice i okončanje istrage ukoliko plate jamčevinu od milijun, 850, odnosno 800 tisuća kuna.

Podsjetimo, ova je petorka osumnjičena za silovanje 17-godišnje djevojke iz Zadra. Slučaj je u javnost isplivao tek tjedan dana nakon događaja te je prvotno okvalificiran kao spolni odnos bez pristanka, a tek naknadno kao silovanje. Te kobne večeri nesretna djevojka bila je u noćnom klubu sa svojim prijateljicama. U istom klubu zabavljala su se i petorica mladića iz okolice Zadra u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Prema dosad objavljenim spoznajama, djevojka je razgovarala s jednim od mladića koji ju je častio pićem, a zatim s njim izašla izvan lokala. Mladić je spolno općio s omamljenom djevojkom u obližnjem šumarku, a onda je pozvao i svoje prijatelje koji su se iživljavali nad njom.

Zbog kaznenog djela silovanja zakonom je zapriječena kazna zatvora u trajanju do osam godina. Istražne radnje se nastavljaju.