poslovnice dezinficirane

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na koronavirus

23.03.2020 u 18:54

Bionic
Reading

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno je na koronavirus, priopćili su iz te bankovne institucije

'Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje naših zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19. U stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak', kažu u priopćenju.

'U skladu s uputama zdravstvenih institucija, već smo zatvorili poslovnice u kojima su zaposleni te ih temeljito očistili i dezinficirali. Kontaktirali smo sve naše zaposlenike koji su možda bili u bliskom i nedavnom kontaktu s pojedincima, savjetujući ih da 14 dana provedu u samoizolaciji i da slijede savjete zdravstvenih institucija. Također, klijenti koji su nedavno posjetili poslovnice u kojima rade navedeni zaposlenici bit će kontaktirani prema uputama nadležnih tijela', poručuju iz Zagrebačke banke.

Zagrebačka banka je, podsjećaju, već ranije poduzela potrebne mjere kako bi zaštitila svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge. Banka je tako smanjila poslovna putovanja, zaposlenike potiče da koriste alternativna rješenja vezana za rad, poput rada od kuće dok je u neke poslovnice uvedeno skraćeno radno vrijeme ili su privremeno zatvorene.

'Ako trebate posjetiti poslovnicu, na našoj web stranici https://www.zaba.hr/home/o-nama/obavijest-o-privremenim-radnim-vremenima-poslovnica možete pronaći detaljan popis svih poslovnica koje imaju izmijenjeno radno vrijeme ili su zatvorene te njihovu alternativu. Kao preventivnu mjeru, Zagrebačka banka također je sve poslovnice, centre te ostala radna mjesta opskrbila setovima za zaštitu koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva. Aktivno radimo na tome da osiguramo funkcioniranje svih bankarskih usluga putem digitalnih kanala. Naši klijenti mogu dobiti sve relevantne podatke o proizvodima i uslugama te obaviti sve glavne bankarske usluge na jednostavan, brz i siguran način putem naših digitalnih kanala: m-zabe, e-zabe, e-poslovnice te 24 satne zone (uplatno-isplatni bankomati, dnevno-noćni trezori i uređaji za zaprimanje naloga). Klijentima savjetujemo da poslovnice posjećuju samo u slučaju nužde. Zagrebačka banka nastavit će aktivno pratiti situaciju, uvijek postupati u najboljem interesu svih te postupati ispravno u odnosu na sve naše dionike', zaključuje se u priopćenju.