NESREĆA U ZAGREBU

Dvoje poginulih u naletu vlaka na automobil

18.03.2013 u 18:43

Bionic
Reading

Dvije su osobe poginule, a dvije su teško ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se danas oko 16,30 sati dogodila kada je na automobil na pružnome prijelazu kod raskrižja Šefanovečke i Branimirove u Zagrebu naletio vlak.

Dvije ozlijeđene osobe su kolima hitne pomoći odmah prebačene u bolnicu, a na mjesto događaja je izašla policija te dežurni zamjenik Općinske državne odvjetnice kako bi obavili očevid, javlja Jutarnji.hr.

Promet prugom je potpuno zaustavljen dok je cestovni promet policija preusmjeravala na okolne ceste. Vlak je u potpunosti uništio vozilo u kojemu su se nalazili vozač i troje putnika, a prema prvim informacijama koje je policija dobila s mjesta nesreće samo je jedna osoba bila smrtno stradala dok su tri bile teško ozlijeđene, no bilana mrtvih se uskoro pogoršala te je još jedna osoba preminula prije dolaska kola hitne pomoći.

Riječ je o jednome od najrizičnijih pružnih prijelaza u Zagrebu, koji je regulirana samo tzv. Andrijinim križem i zvučnim i svjetlosnim signalima, te usprkos čoinjenici da se nalazi usred grada na postoji brklja.