BENČIĆI I CERNIK

Dvoje poginulih u dvjema prometnim nesrećama kraj Rijeke

28.05.2020 u 19:13

Bionic
Reading

U dvjema prometnim nesrećama koje su se u četvrtak dogodile na riječkom području, poginule su dvije osobe, u Benčićima putnik u osobnom vozilu, a u Cerniku pješakinja, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

U nesreći oko 8,40 sati kod mjesta Benčići, smrtno je stradao 68-godišnji hrvatski državljanin, putnik u osobnom vozilu. Nesreća se dogodila kada je osobno vozilo pulskih registracija kojim je upravljao 31-godišnjak prema Matuljima, iz zasad neutvrđenog razloga prešlo na suprotnu stranu kolnika i izravno se sudario s vozilom riječkih registracija.

Vozilom riječkih oznaka upravljao je 72-godišnji hrvatski državljanin, a u njemu se, osim poginulog 68-godišnjeg putnika, na mjestu suvozača nalazila 51-godišnja hrvatska državljanka, koja je zadobila teške ozljede opasne po život. Prevezena je u riječku bolnicu.

U drugoj nesreći oko 10 sati u Cerniku smrtno je stradala 77-godišnja pješakinja.

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnim vozilom riječkih registracija udario u 77-godišnju pješakinju dok je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je od zadobivenih višestrukih ozljeda umrla na mjestu nesreće.