U PULI

Dvojac zatečen usred krađe pa se opirao uhićenju

14.12.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Dvojica Puljana, 32-godišnji I. M. i 26 godišnji I. J., zatečeni su u nedjelju, oko 20 sati, prilikom krađe u pulskom naselju Valdabek. Dvojac, osumnjičen za tešku krađu, dovezao se automobilom u ulicu Lovežica. Kako im je namjera bila krađa radijatora, bojlera i klima uređaja, automobil su parkirali ispred ulaza u nedovršenu stambenu zgradu, no plan im je osujetila policijska ophodnja

Obojica Puljana uhićena su i odvedena u policijsku postaju, no uhićenje nije išlo glatko. Naime, 32-godišnjak se žestoko opirao uhićenju, pa je policija primijenila i sredstva prisile – fizičku snagu. No, u naguravanju s policijom odnosno, kako je priopćeno, u fizičkom kontaktu, slučajno je ispaljeno i streljivo iz policijskog pištolja.

Srećom, nitko nije ozlijeđen, a I. M. je, osim prijave za kazneno djelo teške krađe, zaradio još i prijave zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti te za izrečene prijetnje policijskom službeniku tijekom uhićenja.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, sinoć je u 20 sati priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli, dok 26-godišnjem I. J. slijedi podnošenje kaznene prijave zbog teške krađe, ali i zlouporabe opojnih droga, redovnim putem. Naime, prilikom uhićenja kod njega je pronađena PVC vrećica sa 3,8 grama te džoint sa 0,9 grama opojne droge marihuane.